Idrettsmedisinsk Høstkongress (IMHK)

Når: 8-10 november 2024    

Sted: Quality Hotell Edvard Grieg, 5 min fra flyplassen    

Komitemedlemmer

  • Hege Clemm - leder

  • Iwonka Vik

  • Tonje Flørenes

  • Ben Clarsen

  • Asle Kjellsen

  • Nicolay Morland

  • Jon Jarning

Fagprogram Påmelding

Vi har igjen gleden av å ønske dere velkommen til Bergen og høstens store høydepunkt, nemlig Idrettsmedisinsk Høstkongress 2024!

Vi har igjen gleden av å ønske dere velkommen til Bergen og høstens store høydepunkt, nemlig Idrettsmedisinsk Høstkongress 2024! Idrettsmedisinsk høstkongress er et sted hvor du møter gamle og nye venner som alle brenner og ånder for idrett og fysisk aktivitet. Om du er interessert i skader, rehabilitering, forebygging, folkehelse, breddenivå eller toppnivå – vårt mål er å gi et program som favner alle! Vi har to viktige åpningsforedrag fra eminenter interansjonale forskere som vil sette scenen for dette, og de skal snakke om; What can the rest learn from the best?» og «What can the best learn from the rest?».

I tillegg er det god plass til frie foredrag, hvor nettopp du kan dele din forskning! Frist for å sende inn abstrakter vil være 1.september, utlysningstekst og søknad åpnes 1.juni.

 

Vi håper du setter av helgen 8.-10. november – vi gleder oss til å se nettopp deg i Bergen!

 

På vegne av IMHK24 komiteen, Hege Clemm

 

Fagprogram

Evert Verhagen kommer og skal bl.a. snakke om hvordan kan «the rest learn from the best» og Allan McCall skal snakke om hvordan kan «the best learn from the best». Vi vil få høre siste nytt i forhold til håndtering av lyskesmerter, korsbåndskader, innblikk på manuelle teknikker, Pro-Con debatt i forhold til operasjoner, Hvordan vi kan forebygge energiunderskudd og hvordan få til en aktiv befolkning, samt mye mer! Vi planlegger også en politisk debatt om fysisk aktivitet, utøverpanel fra OL/Pl i Paris 2024 og hvordan være trygg på trening! Program kommer

Workshop

Informasjon kommer...

Informasjon kommer...

Informasjon kommer...

Kongresskomite

Hege Clemm

Leder for kongressen

Hege Clemm er utdannet barnelege og idrettslege NIMF. Hun jobber nå som Instituttleder og Professor ved Institutt for Idrettsmedisin ved Norges Idrettshøyskole i Oslo. I tillegg er hun tilknyttet Barne- og Ungdomsklinikken, Haukeland Sykehus, hvor hun er leder for forskningsgruppen «Bergen ILO-group» www.westpaed.com/ilo , som forsker på strupens rolle ved pustebesvær. Hun har jobbet som idrettslege ved Olympiatoppen Vest siden 2015, og er hovedlege for triatlonlandslaget. Hun har sittet i styret for Vestland Idrettsmedisinske forening (VIMF) siden 2015, leder i 2022-24, styremedlem i NIMF siden 2019, og leder fra 2024. Hege har vært en del av den medisinske fagkomiteen for Anti-doping Norge siden 2017. Hun var med i “IOC Medical Consensus on Acute respiratory illness in athletes», og er nå del av IOC faculty for Advanced Physician Course for Respiratory Illness in athletes. Hun var leder for IMHK sist det var i Bergen i 2018.

Iwonka Vik

Iwonka Vik er utdannet fysioterapeut og osteopat. Hun har arbeidet i Olympiatoppen Vest siden 2006, og er per i dag fagkonsulent for Paralympiske idretter og Idrettsmedisinsk koordinator. Har tidligere vært landslagsfysioterapeut for flere idretter, bl.a. para svømming, para ishockey og jr.landslag herrer håndball. Fysioterapeut i Paralympics Bejing 2008, London 2012, Sotchi 2014. Har sittet i styret for VIMF siden 2015, og var med i komitéen for IMHK 2018.

Tonje Flørenes

Tonje Wåle Flørenes er lege og spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering og idrettslege NIMF. Hun jobber som førsteamanuensis ved UiB, overlege ved ReHabiliteringsklinikken og spesialrådgiver ved seksjon for e-helse ved Haukeland Sykehus. Før Tonje flyttet til Bergen var hun tilknyttet Senter for idrettsskadeforskning ved Norges Idrettshøgskole i Oslo og disputerte i 2010 ved Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo med avhandlingen "Injury Surveillance in World Cup skiing and snowboarding". Tonje har vært lege for kvinnelandslaget i fotball og skøyter, jobbet ved Olympiatoppen og Idrettens helsesenter i Oslo og var med i helseteamet som lege i OL i Beijing 2008, Vancouver 2010 og London 2012. Hun har sittet i styret for VIMF siden 2015 og var leder for fagkomiteen for IMHK 2018.

Nicolay Morland

Nicolay Morland er utdannet fysioterapeut og manuellterapeut. Han har arbeidet i privat praksis og fulgt opp forskjellige idrettslag siden 2010. De siste årene har han blant annet jobbet i Sportsklubben Brann i forskjellige roller fra Akademiet til A-lag og jobber nå ved Vestland Idrettsmedisinske Senter. Han er med på «Fotballprosjektet» til Høgskolen på Vestlandet som forsker på skader på unge fotballspiller og har vært styremedlem i VIMF siden 2015 samt leder for teknisk komite for IMHK 2018.

Asle Kjellsen

Text

Jon Jarning

Jon Moberg Jarning er overlege ved traumeseksjonen på Ortopedisk avdeling, Haukeland Universitetssykehus. Han er utdannet lege ved Universitetet i Bergen. Han er tidligere landslagsspiller i volleyball, og som spiller for Førde og TIF Viking (tidligere Nyborg) har han vunnet NM-gull i alle aldersklasser fra U15 til veteran (!), samt flere NM- og seriegull som senior. Siden 2018 har han jobbet som laglege for Fyllingen/Bergen Håndball 2018. Jon har sittet i styret i VIMF siden 2022.